• Over

  Wellness Profi Center is naast een veelzijdige sportschool ook een erkend opleidingsinstituut van NL Actief. Dit instituut genaamd Physical Fitness Advies Buro geeft onder andere twee keer per jaar een Fitnesstrainer A, een fitnesstrainer B en een Personal Trainer opleiding erkend vanuit NL Actief. Wij hebben een slagingspercentage tegen de 90% en stellen aandacht en deskundigheid voorop naar onze cursisten.

  Onze docenten zijn goed gediplomeerd en hebben jarenlang ervaring. Daarnaast proberen wij ook innovatief te zijn door middel van het opzetten van eigen cursussen die een toegevoegde waarde hebben om als (Personal) Trainer te fungeren en allround te kunnen zijn.

  Na het afronden van de Fitnesstrainer B opleiding ontvangt u een erkend Fitnesstrainer B diploma waarmee u zich in Fitned.nl kunt registreren op niveau 4.

 • Opleidingsinformatie

  Belangrijk:

  •     Vereiste vooropleiding: NL Actief Fitnesstrainer A, andere vooropleidingen op aanvraag bij NL Actief
  •     Kosten: 1250,- euro inclusief examenkosten en inclusief 21% BTW, het is ook mogelijk maximaal in 4 termijnen te betalen (N.B.)
  •     Duur: 7,5 maanden
  •     Datum: start bij voldoende aanmeldingen (de cursus is altijd op zondag)
  •     Cursusmateriaal: boek Fitnesstrainer B, bij de prijs inbegrepen.
  •     Stage: ja en nee (eigen keuze). u kunt de scriptie zelfstandig maken met een gekozen casuïstiek of een trainer/begeleider benaderen i.v.m. het begeleiden van een (wedstrijd) sporter
  •     Vrijstelling: op aanvraag bij Fitvak
  •     Diplomering: Fitned.nl niveau 4 diploma, rijkserkend en het rijkserkende Personal Trainer diploma niveau 3

  N.B.
  Volgt u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep? Of hebt u kosten voor een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties)? Dan mag u hiervoor de kosten, zoals lesgeld en kosten van de studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken.

 • Examen

  Om de Fitnesstrainer B te behalen dient u een portfolio te schrijven over een gekozen casuïstiek . U kunt dit met eigen ervaring volledig zelfstandig doen of samenwerken met een trainer of een fysiotherapeut. Dit vindt plaats op een zelf gekozen stageplek. Deze scriptie moet voldaan aan een aantal voorwaarden die wij met uw zullen doornemen. U zult uw casuïstiek op theoretisch gebied moeten onderbouwen naar een examinator toe. Daarnaast heeft u tijdens de opleiding nog een schriftelijk theoretisch examen over het boek. Het schriftelijke examen kunt u kosteloos bij ons een tweede keer herkansen.

  Na de goedgekeurde portfolio door uw stagebegeleider en het opleidingsinstituut,  kunt u deelnemen aan het panelgesprek. In dit gesprek zult u de portfolio gaan verdedigen naar twee examinatoren. Tijdens dit panelgesprek is er nog een cursist aanwezig die ook zijn of haar portfolio verdedigt. Het is de bedoeling dat er een interactie zal ontstaan met twee examinatoren en twee cursisten. Voordat het panelgesprek start geeft u een korte introductie over de casus middels een powerpoint.

 • Aanmelden en rooster

  Voor meer informatie en/of inschrijving kunt u e-mailen naar info@wellnessproficenter.nl of bellen naar 0299-428876 (Michel van Halderen)