• Over de opleiding

  Een groot deel van de ruim 3 miljoen fitnessers in Nederland heeft voldoende aan basisbegeleiding. Maar lang niet iedereen is daarmee geholpen. Als niveau 4 professional bied je hen het beetje extra dat ze nodig hebben om alsnog hun doelen te bereiken. Je maakt programma’s die écht aansluiten op iemands lichaam, en specifieke behoeften en mogelijkheden. Je vergroot je kennis op een aantal thema’s uit de niveau 3 opleiding, zoals trainingsleer en gedragsverandering. Maar je maakt ook kennis met een aantal nieuwe facetten van het trainerschap. Je gaat op individuele basis met een klant aan de slag en leert van A tot Z wat ervoor nodig is om iemand een stap verder te krijgen. Bekijk ook het volledige beroepscompetentieprofiel.
  Na het afronden van de Fitnesstrainer B opleiding ontvangt u een erkend Fitnesstrainer B diploma waarmee u zich in Fitned.nl kunt registreren op niveau 4.

  De opleiding wordt gegeven door NL Actief opleider van het eerste uur met 50 jaar ervaring in Topsport, Michel van Halderen en gastdocent inspanningsfysioloog drs. Gerard van der Poel

 • Opleidingsinformatie

  Belangrijk:

  • Toelatingseisen om deel te kunnen nemen aan niveau 4 examen moet je ten minste 16 jaar oud zijn en in het bezit van een niveau 3 branchediploma (bijv. NL Actief Fitnesstrainer A)
  • Kosten: 1250,- euro inclusief examenkosten en inclusief 21 % BTW, het is ook mogelijk in drie termijnen te betalen (N.B.)
  • Duur: 3 maanden
  • Startdata (klik op de datum voor het rooster):
  • Cursusmateriaal: boek Fitnesstrainer B en eventuele handouts, bij prijs inbegrepen
  • Stage: ja en nee (eigen keuze). u kunt de scriptie zelfstandig maken met een gekozen casuïstiek of een trainer/begeleider benaderen i.v.m. het begeleiden van een (wedstrijd) sporter
  •  
  • Vrijstelling: Op aanvraag bij NL Actief.
  • Diplomering: Fitned.nl niveau 4 diploma, Rijkserkend en het Rijkserkende Personal Trainer diploma niveau 3

  N.B.
  Volgt u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep? Of hebt u kosten voor een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties)? Dan mag u hiervoor de kosten, zoals lesgeld en kosten van de studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken.

 • Examen

  Deel 1: Theorie-examen

  Het theorie-examen is een digitale meerkeuzetoets (ABCD) van 60 vragen over het cursusboek. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10. Je mag daarvoor maximaal 20 fouten maken.

  Deel 2: Praktijkstage en portfolio

  Je gaat direct je kennis in de praktijk brengen, in een korte stage. Je gaat een klant van ons fitnesscentrum begeleiden. Je legt een portfolio aan waarin je dit begeleidingstraject van begin tot eind beschrijft. Je stagebegeleider moet tekenen voor een goed verloop van de stage. Je portfolio wordt beoordeeld door een erkende examinator van NL Actief. Hoe dat werkt? Alle opdrachten die je moet maken en meer info over de beoordeling vind je terug in de handleiding portfolio.

  Deel 3: Reflectiegesprek (eindexamen)

  Het eindexamen voor Fitnesstrainer B is de mondelinge verdediging van je portfolio. Je presenteert je portfolio kort en gaat daarover in gesprek met een erkende examinator van NL Actief bij voorkeur degene die ook al je portfolio beoordeeld heeft. De examinator bepaalt of je slaagt en dus het diploma kunt ontvangen. Hierover lees je alles in de handleiding reflectiegesprek.

 • Inschrijving en Cursusdata

  Voor meer informatie en inschrijving kunt u e-mailen naar info@wellnessproficenter.nl of bellen naar 0299-428876 (Michel van Halderen).