• VOEDINGSSEMINARS

  Over


  Elk jaar organiseren wij kosteloos voor onze leden een voedingsseminar op basis van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken vanuit de universiteiten. Wij zullen op zondag 6 december 2016 weer een kosteloze voedingsseminar organiseren. Onderwerpen zijn oa e-nummers en brood.

  Start 13.30 !

  Je kunt je hiervoor aanmelden via tamara@wellnessproficenter.nl

 • SPORTVASTEN

  Over

  Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de Metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je elke dag sporten tijdens de vastenkuur en minder je de koolhydraten inname. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

  Sportvasten is ook een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

  Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Daarnaast zitten er stoffen in die je hongergevoel onderdrukken en je spiermassa tijdens de kuur beschermen tegen afbraak. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

  Sinds mei 2013 organiseren wij ook Sportvasten groepsreizen naar het zonnige Las Playitas op Fuerteventura! Voor meer informatie over de bovenstaande informatie  kunt u contact opnemen met Michel van Halderen en/of Tamara de Lang via tamara@wellnessproficenter.nl of via 0299 – 42 88 76

 • DIPLAN

  Over

  Persoonlijke begeleiding, een op u afgestemde training en calorieën inname op maat. Deze drie begrippen vormen de basis van Diplan. Uw persoonlijke trainer stelt na een uitgebreide anamnese samen met u een voedings- en bewegingsprogramma op. Dit wordt afgestemd op uw doelstelling en leefpatroon. Uw begeleider adviseert en ondersteunt u bij de uitvoering hiervan, uiteraard op een professionele en intensieve wijze.
  U eet zes keer per dag. Drie maaltijden en drie tussendoortjes. Op die manier schommelt uw bloedsuikerspiegel niet teveel. De maaltijden in het voedingsprogramma zijn smakelijk en bovendien eenvoudig te bereiden. Per maaltijd weet u precies welke hoeveelheden u moet gebruiken. Van uw trainer ontvangt u per week een boodschappenlijst. Alle producten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Heeft u een allergie? Of lust u niet alles? Geen probleem. Uw begeleider zoekt dan samen met u naar vervangende producten.

  U ziet uw begeleider altijd één keer in de week of één keer per twee weken afhankelijk van wat u wenst. Hij of zij is dus uw stok achter de deur, uw motivator. Houdt u zich niet aan uw programma? Dan kijkt uw begeleider samen met u wat u tegenhoudt. En zo nodig past hij of zij het programma aan naar een patroon dat wel bij u past
  In 12 weken tijd (3 maanden) leert u een gezonde manier van leven aan en verandert u uw gedragspatronen. Zo ontwikkelt u een nieuw bewustzijn waarin gezond eten, plezier in sport, bewegen en ontspanning vanzelfsprekend worden.
  Meer informatie kunt u ook vinden op www.diplan.nl. Wij werken zowel met Diplan standaard (normale koolhydraten inname) en met Diplan Plus (minder koolhydraten inname). Afhankelijk van uw beginsituatie en wensen op langer termijn wordt er gekeken naar de beste methode om mee te starten.

  Bekijk hier alle Diplan abonnement informatie.

  Vraag voor meer informatie een vrijblijvend persoonlijk gesprek aan. Ons telefoonnummer is 0299-428876 en u kunt via de receptie een afspraak laten inboeken bij Tamara de Lang.